Marys Venner støtter slumbarna i Bangkok i samarbeid med Good Shepherd Sisters i Din Daeng Road.

Hver dag kommer det ca 200 barn som Marys Venners medlemmer sponser hit for å gå i barnehage.  Barna mottas av dyktige førskolelærere som sørger for at de får vasket og stelt seg (utøy er et stort problem i slummen), og de får på seg nyvaskede skoleuniformer som alle barnehage- og skolebarn i Thailand må ha.

Dagen starter med elementær undervisning i matematikk, skriving og lesing.  Søstrene forteller at slumbarna ofte har en høy stjerne hos lærerne når de begynner på den offentlige skolen fordi de er kunnskapsrike og ivrige etter å lære. Etter skoleundervisningen får barna servert et næringsrik måltid mat før resten av dagen går med til andre aktiviteter og lek.

Til senteret som Good Shepher Sisters driver, sogner det også flere hundre sponsede barn fra skolepliktig alder og oppover.  Mange er nå studenter som går på universitet og yrkesskoler, og en hel del av dem bor fast på klosteret.  Marys Venners dataopplæringssenter som ligger inne på senteret, blir flittig brukt både av de yngre og eldre studentene.

Epost til prosjektet (prosjekt 33):  mvnorway@gmail.com

Bli Fadder