Våre steder i Thailand

Marys vennerMarys Venner støtter slumbarna i Bangkok i samarbeid med Good Shepherd Sisters i Din Daeng Road.

Hver dag kommer det ca 200 barn som Marys Venners medlemmer sponser hit for å gå i barnehage.  Barna mottas av dyktige førskolelærere som sørger for at de får vasket og stelt seg (utøy er et stort problem i slummen), og de får på seg nyvaskede skoleuniformer som alle barnehage- og skolebarn i Thailand må ha.

Dagen starter med elementær undervisning i matematikk, skriving og lesing.  Søstrene forteller at slumbarna ofte har en høy stjerne hos lærerne når de begynner på den offentlige skolen fordi de er kunnskapsrike og ivrige etter å lære. Etter skoleundervisningen får barna servert et næringsrik måltid mat før resten av dagen går med til andre aktiviteter og lek.

Til senteret som Good Shepher Sisters driver, sogner det også flere hundre sponsede barn fra skolepliktig alder og oppover.  Mange er nå studenter som går på universitet og yrkesskoler, og en hel del av dem bor fast på klosteret.  Marys Venners dataopplæringssenter som ligger inne på senteret, blir flittig brukt både av de yngre og eldre studentene.

Epost til prosjektet (prosjekt 33):  mvnorway@gmail.com

Bli Fadder

Marys vennerNongkhai-prosjektet ligger i Nord-Thailand ved den mektige Mekongfloden på grensen til Laos. Her driver søster Sutisa fra Good Shephard Sisters sitt barne- og ungdomsprosjekt. I samarbeid med sine  sivile hjelpere, Party og Wimon, følger hun opp ca. 700 fattige barn som bor spredt rundt i 48 landsbyer.  Søster Sutisa i samarbeid med lokale landsbykomiteer, finner de barna som trenger hjelpen mest og sørger for at de får den hjelpen de trenger.

De aller yngste barna deltar i et matprogram hvor Marys Venner sørger for at de får tilgang til næringsrik mat slik at de ikke utvikler mangelsykdommer.  Tidligere ble mange barn blinde av den ensidige kosten som bare bestod av «sticky rice». Matprogrammet har gjort at man ser en betydelig bedring på dette.

Sutisa og hennes team har sørget for at  hvert barn har en egen kontaktperson i sin landsby og på sin skole. Så selv om far og mor ofte er lite tilstedeværende, utmerker barna seg på skolen fordi noen følger dem opp og bryr seg om dem. Resultatene vises ofte på skolekarakterene som ligger godt over gjennomsnittet.  Kontakten med fadderne i Norge spiller også en stor rolle for disse barna.

Epost til prosjektet (prosjekt 32):  sponsorships@gmail.com

Bli Fadder   

Marys vennerPhuket er Thailands største øy, og kanskje det mest foretrukne reisemål i Thailand for norske turister.  Her kan de nyte sol, vakre strender, spise og drikke godt og oppleve et utall av severdigheter til svært overkommelige priser.

Knapt noen legger merke til at i bakgårdene og på byggeplassene lever det statsløse flyktninger, hovedsakelig fra Burma/Myanmar. De har de dårligst betalte jobbene og barna som snakker og skriver et annet språk enn Thai, får ikke gå på thailandske skoler. Det betyr at barna enten driver dank eller blir utsatt for barnearbeid da de fleste hverken kan skrive eller lese.

Dette har søster Lakana fra Good Shepherd Sisters bestemt seg for å gjøre noe med. Hun har samlet penger blant turistene og klart å bygge en skole hvor 200 burmesiske barn nå skolegang.  De familiene som har planer om å bosette seg i Thailand, får språkundervisning i thailandsk, mens de som tenker på å flytte tilbake til Burma/Myanmar, får undervisning tilpasset det burmesiske skolesystemet. Søster Lakana har store utfordringer med å skaffe midler til driften da det ikke er noen hjelp å få av thailandske myndigheter.  Vi i Marys Venner bidrar så godt vi kan, og trenger norske faddere som kan bidra med kr 150,- pr måned for at flyktningebarna fra Burma/Myanmar får gå på skole.

Bli Fadder

Marys vennerMarys Venner startet prosjektet i Dong Tong i 2007, og det utviklet seg raskt etter hvert som besøkende fra Norge fikk se og oppleve hvordan små midler gjør mirakler.

Dette er et landsbyprosjekt hvor vi støtter svært fattige skolebarn gjennom både individuelt og kollektivt fadderskap. Vi har bygget skolekjøkken og spisesal til de litt over 100 barna i landsbyen slik at de nå er sikret skolegang og et måltid næringsrik mat om dagen. For å sikre at barna skulle få gode lærere, har vi også ved hjelp av midler fra Erna og Knut Engs Barnefond bygget tre attraktive lærerboliger som er en viktig del av lærerlønningene i Thailand.

Før Marys Venner startet hjelpearbeidet i Dong Tong, var det ingen i landsbyen som hadde anledning til å gå på videregående skole. Nå sørger vi for at så godt som alle barna i landsbyen får mulighet til til videregående utdannelse og flere studerer på høyskoler og universitet.

Rotaryklubber i Follo har bidratt slik at Marys Venner har finansiert boring etter vann, og det er bygget renseanlegg slik at hele landsbyen nå har tilgang til rent og godt drikkevann.

Epost til prosjektet (prosjekt 34):   mvp34thailand@gmail.com

Bli Fadder