I Nytt Om vil vi i hver utgave fremover presentere en oppdatering av våre prosjekter.

På hjemmesiden vår, hvor prosjektene også er omtalt, vil disse omtalene bli oppdatert etter hvert.

Første prosjekt ut er barnehjemmet St. Vincent Home i Ratnapura på Sri Lanka.

Ratnapura ligger inne i landet i Sabaragawmuwadistriktet hvor mange livnærer seg ved å lete etter, foredle eller distribuere edelstener. Naturen er vakker
med fjell, daler, skog og elver. Barnehjemmet ligger på en bakketopp 1,5 kilometer fra byen. Marys Venner har støttet barn på hjemmet siden 1985. Barna som kommer til St. Vincent Home kommer fra svært fattige hjem, og mange har en traumatisk bakgrunn.

Det bor for tiden 70 barn på hjemmet. I tillegg har hjemmet ansvar for 7 fattige barn som sponses av Marys Venner, men bor hos nær familie utenfor barnehjemmet.
Totalt sponses 56 av barna av Marys Venner. I tillegg sponses hjemmet av nonneordenen «Sisters of Charity» i Belgia.

Hjemmet ledes av den vevre lille nonnen Clarin Cabral som sammen med en assistent, kokke, en lærer og en barnepasser for de minste barna, sørger for at barna får en trygg oppvekst. Nesten all koking av mat skjer med bruk av ved da gass eller elektrisitet blir for dyrt. Barna gjør lekser i et «study room» på ca. 70 m2.
De har for tiden kun 2 eldre datamaskiner som vi snarest må få erstattet. Om natten sover barna fordelt på 4 sovesaler. Barna har et lekeområde ute på ca. 500 m2, men lekeapparater mangler.

Barna går på den lokale skolen «Convent of Child Jesus» som ligger på samme område som barnehjemmet. Convent of Child Jesus er både en barneskole, ungdoms- og videregående skole.

Fra venstre: Ruchini, Thisari, Hashini og Darshika

Barnehjemmet St. Vincent har i alle år utmerket seg med sine flinke elever. Spesielt i de senere år har mange av barna som vokste opp på hjemmet, kunne fullføre sin Bachelor på universitet eller på en videregående yrkesskole, takket være stipend fra Marys Venner. Jentene på bildet er intet unntak.

De er alle 4 nylig valgt som ledere i sine respektive skoleklasser med Thisari som hovedleder for alle elever på skolen.

Her kan du lese hele NYTT OM  Nytt Om - Oktober 2020