Phuket er Thailands største øy, og kanskje det mest foretrukne reisemål i Thailand for norske turister.  Her kan de nyte sol, vakre strender, spise og drikke godt og oppleve et utall av severdigheter til svært overkommelige priser.

Knapt noen legger merke til at i bakgårdene og på byggeplassene lever det statsløse flyktninger, hovedsakelig fra Burma/Myanmar. De har de dårligst betalte jobbene og barna som snakker og skriver et annet språk enn Thai, får ikke gå på thailandske skoler. Det betyr at barna enten driver dank eller blir utsatt for barnearbeid da de fleste hverken kan skrive eller lese.

Dette har søster Lakana fra Good Shepherd Sisters bestemt seg for å gjøre noe med. Hun har samlet penger blant turistene og klart å bygge en skole hvor 200 burmesiske barn nå skolegang.  De familiene som har planer om å bosette seg i Thailand, får språkundervisning i thailandsk, mens de som tenker på å flytte tilbake til Burma/Myanmar, får undervisning tilpasset det burmesiske skolesystemet. Søster Lakana har store utfordringer med å skaffe midler til driften da det ikke er noen hjelp å få av thailandske myndigheter.  Vi i Marys Venner bidrar så godt vi kan, og trenger norske faddere som kan bidra med kr 150,- pr måned for at flyktningebarna fra Burma/Myanmar får gå på skole.

Bli Fadder